2011. július 28., csütörtök

Régi Roni! ;)

Ma reggel kimentünk a rétre hajnalban. Fél hétkor találkoztam  Krisztivel és Felíciával és neki vágtunk a rétnek. Roni a szokásos ásással kezdte. Még meg is jegyeztem, hogy milyen furcsa hogy régen mindig csak elrohant. És hát kellett ezt mondanom. Ránéztem Ronira és láttam, hogy hihetetlen nagy sebességgel halad a sínek fele egy szag után. Hát belül kicsit örültem, hogy nem veszett ki belőle teljesen a régi vadász. :) És még bünti se járt érte, mert vissza is jött. De sajnos a további séta pórázon zajlott, mert a szagot nagyon fogott és nem nagyon fogadott szót. De azért szerintem élvezte.
Ma este viszont eszméletlen ügyes volt. Út mellett is póráz nélkül mentünk. Nagyon kis szófogadó tündér beagle. Az edzést pedig lefújták az eső miatt, úgyhogy az is ennyi volt..

2011. július 23., szombat

Szar idő és versenyláz!! :)

Ez a szar idő már kikészít.. Már egy hete esik és minden tiszta trutyi. Nem tudok sehova menni a kutyával, mert a réten áll a sár a lakótelepen pedig tüzel egy kutya és tiszta gyagya a kutyám. De azért tegnap kimentünk a rétre, hogy egy kicsit felszabadultabban tudjon ásni meg rohangálni. :) Séta közben találtunk egy verebet a rét közepén ami nem tudott repülni. Lisa majdnem elkapta, de én gyorsabb voltam. Haza hoztam, hogy másnap el tudjuk vinni a menhelyre, de sajnos az este folyamán elpusztult. Szóval ennek nem lett heppy end a vége.
Neveztünk még egy versenyre is a Smaragd kupára, de sajnos valószínű az is elmarad mert nincs annyi jelentkező, mint a limit. Már csak négy nap van a nevezési határidőből és van kemény öt jelentkező a a negyvenből. Szóval erről ennyit.

2011. július 19., kedd

Újabb edzés!

Ma voltam edzésen barátnőmmel, a nővérével és a kutyájukkal Izzyvel. Az edzésre úgy indultunk, hogy csak mi megyünk. Erre elég sokan lettünk. Jöttek Boriék, Mézivel és Eszti Honeyval. A pályák elég jók voltak. Az elős az egy bemelegítés volt, amihez még elég a kis szőke fejem. A következő már nehezebb volt, de még ment majd szétestem és a kutya is. Szóval nem volt túl nagy a sikerélményem.

2011. július 14., csütörtök

Edzés a melegben!

Mint írtam ma voltunk edzésen. A meleg ellenére Roni nagyon pörgött és csinálta a dolgát. Bár sokat fürdött pályák között.
Sajnos videó nem lett, mert Szabina történetesen elhozta a gépet, de nem töltötte fel az elemeket. Szóval sajnos videóval nem szolgálhatok, csak egy képpel. Egy jó képpel. :)
Kép:
Beagle power :)

Ma edzés!

Nagyon meleg van ma is, de mi vérbeli profi agilitysek kinn leszünk a placcon. A teljesítményünk mondjuk kérdéses, de egy kis hűsölés a tóba és már pörgünk is. Ma megfogadom a türelmet is, nem ordítok vele meg semmi, elnézem a hülyeségeit. Aztán meglátjuk mi jön belőle össze, de igyekszem. :) Videó elvileg várható, ha hozza Szabina a gépet. És még talán fényképeket is várhatunk Zsanitól. :)
Más: A nagy melegben mindennap kemény kétszer vagyunk lenn és közben élvezzünk a panel "hűsét". Itthon is nagy a hőség, de talán a lentinél jobb. Roni vizes pólón fekszik máshogy már nem is bírja. Este nyolc után járjuk a rétet. Most nírták le a füvet és már bálák is vannak. Reggel meg mikor ébredünk. Általában nyolc kilenc fele, de akkor is nagy meleg van már.
A meló meg a hétre befuccsolt, de jövőhéten megyek és szedem a barackot. Kell a pénz és már hiányzik a társaság is.
Akkor este hozom a videót, legkésőbb holnap. :D 

2011. július 13., szerda

Agility tábor! *-*

Augusztusban megyek agility táborba a csapat pár tagjával Balatonfüredre. Nagyon várom már. Négy napos lesz és minden nap agility és fegyelmező edzés. Fárasztó lesz, de megéri. Mindent a fejlődésünk érdekében. :D
Amúgy augusztus 11-től 14-ig (a szülinapom az utolsó napja *-* ) lesz.

2011. július 12., kedd

Új Pro Plan :)

 Ma vettünk Roninak új féle Pro Plant. Eddig minden ízben megette amit vettünk és ez persze most is így van. Most aktív- és munkakutyák részére előállított kaját vettem, hátha az energiaszintje jobb lesz. Persze még le kell tesztelnem, hogy mivel még nem túl mozgékony mennyi kaját kapjon egyenlőre. Most a napi adag felével próbálkozom és majd meglátjuk mennyire van szüksége. És azért nem merem adni a teljes napi adagot, mert félő hogy annyi energiát fel sem használ és akkor csak hízna tőle. Na mindegy az a lényeg hogy ízlik neki.

Kiöntve :)
Logo :)
Eredeti csomagolásban :)

2011. július 10., vasárnap

Tordasi agility versenyen!

Ma ugye mentünk Tordasra versenyt nézni Ronival, hogy szokja a hangulatot. Egyre jobban bírja a várakozást és a meleget is szokta. A meleg ellenére a csapat is elég jó volt. Nem sok volt a kizárás. Azért volt de nem vészes. Tök jó pályák voltak és elvileg a kezdő pályák is könnyűek voltak és meg tudtuk volna csinálni. A melegben minden órában fürödtünk Ronival. Bár a tóban több volt a sár mint a víz. Mindegy kibírtuk ás itthon vagyunk. Ja és a legfontosabb, a végén bementünk a pályára és kipróbáltuk a palánkot. És ÁTMENT rajta. Ezen úgy meglepődtem, hogy nagyon. :) Olyan ügyes a kis profi agilitysem.  Már nem bánom a Kraft nevezésem, szépen fejlődünk.. :)

Kerti parti Úrhidán :)

Tegnap délelőtt megpróbálkoztunk egy edzéssel. Sajnos mint ahogy sejtettem nem volt nagy a tejesítmény, mert nagyon meleg volt. Kb. három pályát mentünk aztán KO. De a hangulat jó volt. 
Délután kerti partira mentünk rokonokhoz. Nagyon jó volt. Ronit is levittük és nagyon élvezte a szabadságot. El volt Lolával az ottani nagy fekete kutyával. Eleinte pihentettek, majd este elkezdtek rohangálni. Csak meleg rontotta a hangulatot...
Képek:
Roni hűsöl
Fáradtan
Lola *-*
Ronikám :)
Kunyerálja a húst :)

2011. július 6., szerda

Fárasztó nap...

Tegnap meló után elmentem edzésre is. Az edzés hihetetlenül jól sikerült  az energiaszintemhez mérten. Nagyon jó pályák voltak, de néha kibukott rajtam a fáradtság és semmi nem ment még a francia se... Aztán a levezető pályán majdnem eltörtem öt lábujjam mikor majdnem beszálltam a kúszóba. Szóval most kész voltam. És vettünk labdát amire annyira rápörög, hogy öröm nézni. Rohan mint a pinty a pályán. Bár a gyorsaságnak is meg van a hátránya. Rengeteg hibája volt.
Videó sajnos most nincs, de majd legközelebb. ;)

2011. július 4., hétfő

Meló, pénz és kevés idő! :)

 Végre összejött a munka. nem nagy szám és kevés a pénz is, de huzamosabb ideig azért termel. És a munka gyümölcs szedés, Nagyon élvezetes és fárasztó. Még jó hogy jó a társaság. Agilitys társammal végig röhögtünk az egészet és még egy "őr"-rel is összehaverkodtunk. Nagyon nagy nap volt, de hosszú is. Szóval időm nem sok marad Ronira így, de neki megy majd a lóvé. 
 Terveim:
1. Agility Tábor Balatonkenesén :)
2. Kraft kupa III. forduló kezdő agility verseny
3. Vasárnap Tordaszoo agility vizsga nézőnek.
 Elég sok de nem szabad hogy unalmas legyen az élet.. ;) Majd az edzésről hozom a videót és az élmény beszámolót. Addig is nekem jó munkát.. :P



2011. július 3., vasárnap

Videóóó :)

Itt az edzés videó, mint ahogy ígértem. :) Most már jobbak voltunk... :D
Videó:


Végre edzés :)

Ma végre voltunk edzésen és tök jó volt. Az idő nagyon ideális volt az edzéshez, hiszen nem fújt a szél és kicsit hűs is volt. Roni elég sokat tökörészett a pályán, mert valamelyik kutya odapisilt és azt minden körnél szagolgatta és megállt pisilni. Aztán mikor ezen túl lépett akkor gyors volt és még figyelt is. Az utolsó körnél karikáztunk is. Meglepően jól ment, bár tegnap gyakoroltunk eleget itthon is. Majd a végén szlalomoztunk is. A szlalom is jól ment. Sikeres edzés volt. :) A videót majd később hozom, de még ma!

2011. július 2., szombat

Szar idő! :/

Elegem van az időjárásból. Minek van? Már csütörtök óta mindig elmaradnak az edzések. Na de majd holnap. Ettől függetlenül itthon gyakorlunk eleget. Főként a kúszózást, mert utolsó edzésen, az nem ment. De most már úgy néz ki küldésből is megy.